Litang leži na nadmorski višini 3900 metrov. Mesto ima eno glavno prašno ulico in spominja na mesta iz kavbojskih filmov. Predvsem zaradi vročekrvnih Khampa fantov, ki so prava paša za oči. Včasih so imeli konje, danes jezdijo motorje, okrašene z barvnimi resicami na balanci in plastičnimi rožami, za pasom imajo dolge nože, na glavi kavbojske klobuke. Vsak ima svoj stil, vsak med njimi bi lahko bil glavni junak kakšnega odštekanega filma. Videti so divji, zato se jih tujci pogosto ustrašimo, misleč, da so razbojniki.

Odlomek iz knjige Belo jajce na Tibetu, poglavje Divji vzhod.
Darcedo

Poštnina in plačilo

K znesku naročila je potrebno prišteti še poštnino. Naročilo vam bomo poslali po povzetju, kar pomeni, da ga boste plačali dostavljavcu pošiljke ob prevzemu. Pošiljanje blaga po povzetju je možno le na naslov kupca na območju Slovenije.

Specifikacija poštnine, ki jo je potrebno prišteti k znesku naročila:

  • pošiljka do 0,25 kg – 2,50 €
  • pošiljka nad 0,25 kg – 4,30 €

Pošta Slovenije vam ob dostavi za posredovanje plačila do 20,86 € zaračuna 0,96 € provizije, za plačila nad 20,86 € pa 4,6% od zneska.

Splošni prodajni pogoji

S klikom na gumb "Pošlji" potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno-plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni.

Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. Cene izdelkov in poštnine so v evrh (EUR) z DDV. Veljajo cene in ostale ugodnosti na dan oddaje naročila. Velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani.

Pogodba/naročilo bo shranjena na papirju in v elektronski obliki na sedežu Studia za humane tehnologije (Studio za humane Tehnologije, Matjaž Trontelj s.p., Poklukarjeva 22, 1000 Ljubljana). Dostop do nje je možen osebno ali pa naročnik na lastno zahtevo prejme kopijo po navadni ali elektronski pošti.

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov (Uradni list RS št. 98/2004). Pravico imate odstopiti od pogodbe v 15 dneh od prejema blaga, tako da nas obvestite na naslov info@humane-tehnologije.si oz. Studio za humane Tehnologije, Matjaž Trontelj s.p., Poklukarjeva 22, 1000 Ljubljana. Sporočilo je pravočasno, če je pošiljka o odstopu oddana v roku. Prejeto blago nam morate vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini v 15. dneh potem, ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih knjig zmanjka na zalogi, če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca, če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji ali če je prišlo do očitne napake v ceniku. V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili po e-pošti oz. telefonu.

S potrdilom nakupa dovoljujete, da Studio za humane Tehnologije, Matjaž Trontelj s.p. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki. Vaši podatki so varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 86/2004).

Podjetje Studio za humane Tehnologije, Matjaž Trontelj s.p. je zavezano k varovanju zasebnosti in je dolžno ščititi zasebnost uporabnikov svoje spletne strani, kot tudi zaupnost podatkov svojih kupcev. Upravitelj spletnih strani mora spoštovati določbe Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov. Osebni podatki bodo varovani in brez kupčevega pisnega soglasja ne bodo posredovani tretjim osebam. Naročnik s potrditvijo naročila dovoljuje upravitelju spletne knjigarne upravljanje z osebnimi podatki v poslovne in propagandne namene.

Upravitelj si pridržuje pravico do vzpostavitev poslovnega kontakta za reševanje morebitnih nejasnosti pri preverjanju podatkov ali naročila oziroma za reševanje morebitnih nesoglasij.

V primeru kakršnihkoli vprašanj ali težav nas pokličite, obiščite ali nam pišite in radi vam bomo pomagali.

O piškotkih

Naša spletna stran uporablja piškotke (majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik) le v primeru da:

- spremenite izbiro jezika ali se v stran prijavite z uporabniškim imenom in geslom. V tem primeru se na vaš računalnik naloži piškotek CAKEPHP, s pomočjo katerega si stran zapomni vašo izbiro jezika ali prijavo. Ta piškotek traja le dokler ne zaprete brskalnika.

- izrecno aktivirate prikaz vgrajenih medijskih vsebin (npr. YouTube video posnetkov, Google zemljevidov...). V teh primerih se na vaš računalnik naložijo piškotki ponudnikov teh storitev ter piškotek, ki si zapomni vašo željo, da so te vsebine aktivirane (piškotek dv_show_media s trajanjem enega leta).

Drugih piškotkov naše spletno mesto ne uporablja.

Spletno mesto upravlja:

Studio za humane Tehnologije, Matjaž Trontelj s.p., Poklukarjeva 22, 1000 Ljubljana