Litang leži na nadmorski višini 3900 metrov. Mesto ima eno glavno prašno ulico in spominja na mesta iz kavbojskih filmov. Predvsem zaradi vročekrvnih Khampa fantov, ki so prava paša za oči. Včasih so imeli konje, danes jezdijo motorje, okrašene z barvnimi resicami na balanci in plastičnimi rožami, za pasom imajo dolge nože, na glavi kavbojske klobuke. Vsak ima svoj stil, vsak med njimi bi lahko bil glavni junak kakšnega odštekanega filma. Videti so divji, zato se jih tujci pogosto ustrašimo, misleč, da so razbojniki.

Odlomek iz knjige Belo jajce na Tibetu, poglavje Divji vzhod.
Darcedo

Knjiga Belo jajce na Tibetu

Knjiga Belo jajce na Tibetu

Knjiga Belo jajce na Tibetu je intimen portret te dežele, kot sem jo doživel med skoraj dvoletnim bivanjem v odročnih predelih vzhodnega Tibeta. 45 zgodb opremljenih z barvnimi fotografijami vsebuje dogodivščine kot so afera maslo, izginjajoči buda in skrivnost črva-trave, v katerih nastopajo tibetanski pastirji, razbojniki, jogiji in lepa gorska dekleta. Pripoved je prežeta s pristnostjo in humorjem.

277 barvnih strani, mehka vezava

Knjiga je izšla pri založbi Iskanja.

Vabim vas, da si jo pobližje ogledate!

Koliko sirovih toastov potrebuješ za srečo?

Moja pot na Tibet se je začela dvanajst let prej, preden sem prvič stopil na tibetanska tla. Začela se je v Delhiju, v majhni pisarni kašmirske turistične agencije, kjer sva s prijateljem kupovala avtobusni vozovnici za Agro, kjer stoji znameniti Tadž Mahal.

»Ali ne bi raje odšla v Kašmir?«

Z Robertom sva se presenečeno spogledala: »Kaj ni tam vojna?«

»Ne, kje pa. Vse je v redu,« je z zibajočo glavo zatrdil kašmirski agent.

»Konec oktobra je ... Saj je vendar zima tam gori v Himalaji?«

»Ne, ne, kje pa ... Prav prijetno je. Ravnokar bodo imeli festival cvetja. Če odletita takoj zjutraj, ga lahko še ujameta.«

Beri naprej »

Več informacij

 

 


Sveže dodano

Novi članki: