Rinpoče se je nerazumljivo odločil, da gremo na pot z majhnim kombijem za mestno vožnjo namesto s terenskim avtom. Takoj ko smo z glavne peščene ceste zapeljali čez potok na travnato brezpotje, smo obtičali globoko v blatu.

"Očitno si moram tista navodila najprej zaslužiti," sem pomislil, ko sem stopil za avto, da ga porinem. Kolesa so se zavrtela na mestu in me celega poškropila z blatom. "Da, tako je!" sem prvotno misel lahko potrdil. Hkrati me je to opomnilo, da je res že skrajni čas, da neham po Tibetu hoditi v belih hlačah.

Odlomek iz knjige Belo jajce na Tibetu, poglavje Plačano z blatom.
Blato

Knjiga Belo jajce na Tibetu

Knjiga Belo jajce na Tibetu

Knjiga Belo jajce na Tibetu je intimen portret te dežele, kot sem jo doživel med skoraj dvoletnim bivanjem v odročnih predelih vzhodnega Tibeta. 45 zgodb opremljenih z barvnimi fotografijami vsebuje dogodivščine kot so afera maslo, izginjajoči buda in skrivnost črva-trave, v katerih nastopajo tibetanski pastirji, razbojniki, jogiji in lepa gorska dekleta. Pripoved je prežeta s pristnostjo in humorjem.

277 barvnih strani, mehka vezava

Knjiga je izšla pri založbi Iskanja.

Vabim vas, da si jo pobližje ogledate!

Koliko sirovih toastov potrebuješ za srečo?

Moja pot na Tibet se je začela dvanajst let prej, preden sem prvič stopil na tibetanska tla. Začela se je v Delhiju, v majhni pisarni kašmirske turistične agencije, kjer sva s prijateljem kupovala avtobusni vozovnici za Agro, kjer stoji znameniti Tadž Mahal.

»Ali ne bi raje odšla v Kašmir?«

Z Robertom sva se presenečeno spogledala: »Kaj ni tam vojna?«

»Ne, kje pa. Vse je v redu,« je z zibajočo glavo zatrdil kašmirski agent.

»Konec oktobra je ... Saj je vendar zima tam gori v Himalaji?«

»Ne, ne, kje pa ... Prav prijetno je. Ravnokar bodo imeli festival cvetja. Če odletita takoj zjutraj, ga lahko še ujameta.«

Beri naprej »

Več informacij

 

 


Sveže dodano

Novi članki: